Disleksi Eğitimi
- Disleksi Nedir? incele
- Disleksiye Giriş ve Dislektik Kişi incele
- Disleksinin Nöroanatomik Gerekçeleri incele
- Disleksinin Türleri incele
- Dislekside Müdahale Zamanı ve Erken Teşhisin Önemi incele
- Dislektik Kişiyi Sosyal Hayatta Bekleyen Durumlar incele
- Disleksi Uygulamalarında İlk Adımda Dikkat Edilecek Koşullar incele
- Disleksi Eğitiminde Eğitim Programının Yapılandırılması incele
- Dislekside Eğitim Süreci incele
- Değerlendirme ve Tavsiyeler incele
Eğitimin Amacı,
Disleksi eğitimine katılan uzmanların öğrenmede sorun yaşayan bireyin ve çocuğun sosyal hayat, okul vb durumlar içersinde okuma, okuduğunu anlama, konuşma ve çalışma becerilerinde nasıl yardımcı olacağını anlatan bir eğitim alarak meslek dalını en iyi şekilde sürdürmeleri için hazırlanmıştır.
Disleksi Nedir?
Öğrenme güçlüğü olarak bilinen disleksi, bir bireyin normal zeka düzeyinde olmasına rağmen dil, okuma, ve yazma becerilerinde sorunlar yaşamasına neden olan bir özel öğrenme bozukluğudur.
Disleksisi olan bir birey, konuşma seslerini tanısa bile, bunların harfler ya da kelimeler ile olan ilişkilerini öğrenmede zorluk çeker. Genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen disleksi, aynı zamanda dikkat ve hafızayı da etkileyebilir ve beynin dili işleyen bölgelerini etkiler.
Disleksi olan bireyler normal zekaya sahiptir ve genellikle görüşleri ile ilgili bir sorun yaşamazlar. Disleksi olan çocukların çoğu özel ders veya özel bir eğitim programı ile okulda başarılı olabilir. Duygusal destek disleksi ile başa çıkma sürecinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.
Disleksi için belirli bir tedavi olmamasına rağmen, erken teşhis ve müdahale en iyi sonucu verir. Ancak bazı vakalarda disleksi yıllarca teşhis edilmez ve yetişkinliğe kadar tanınmaz, Yine de disleksi için yardım ve destek almak için asla çok geç değildir.
Disleksin 6 Farklı Tipi Bulunmaktadır.
*Fonolojik Disleksi: Birey Bazı kelimeleri seslendirmede zorluklar çekebilir.
*Yüzeysel Disleksi: Sözcüklerin tanınması ve yazılmasında zorluk çekilen türdür.
*Görsel Disleksi: Görsel işlemede yaşanan problemler
*Birincil Disleksi: Disleksinin en yaygın türüdür. Beynin Sol kabuğu(Serebral Korteks) tarafındaki gelişimde yaşanan problemdir.
*İkincil Disleksi: Fatal gelişimin erken aşamalarında beyinde yaşanan problemlerden kaynaklanır. Çocuğun gelişimiyle birlikte azalabilir.
*Travma Disleksisi: Yetişkin veya Çocuklarda gelişiminde yaşadıkları travma veya hastalık sebebiyle oluşur.
Editörün notu;
Değerli kursiyerimiz, eğitim programlarımızda sizin kişisel gelişiminize, değer verdiğimizi bilmenizi isteriz. Biz eğitim sürecini tamamlamayan kullanıcılarımıza sertifika vermiyoruz. Ayrıca satın almak istediğiniz eğitimin doğru kuruluş tarafından sertifikandırılmasının öneminin farkındayız. Günde yüzlerce kişinin farklı firmalardan eğitim sürecini tamamlamadan satın aldıkları sertifikalarının iptal edildiğine şahitlik ediyor ve bu durumdan hüzün duyuyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç duyduğunuz sertifikanızın daha sonra iptal edilmemesi için eğitimi olmayan sertifika programlarına hayır deyiniz.Kurumumuzca verilen hiç bir eğitim ya da sertifika iş garantisi vermez.
Aşağıdaki sertifika kursiyerimizden izin alınarak paylaşılmaktadır, e-Devlet aracılığı ile sorgulayarak geçerliliğini kontrol edebilirsiniz.
Sertifika tercümanlık hizmeti alınabilir anlaşmalı olduğumuz Antalya Aspendos Tercümanlık tarafından 500 TL hizmet bedeli karşılığında sağlanabilmektedir. Noter onayı gereken tercümanlık hizmeti çeviri ile beraber 1500 TL hizmet bedeli karşılığında sağlanabilmektedir.
Çeviri hizmeti fiyatları temsilidir değişiklik gösterebilir, fikir amaçlı sunulmuştur. Detaylı fiyat için lütfen bilgi alınız.
- Modül - 6 Dislektik Kişinin Sosyal Hayatı.mp4
- Modül 7 Dislektik olan çocuğa ilk adım.mp4
- modül-8 Disleksi Eğitiminde Öğretim Programı Yapılandırma.mp4