Türk İşaret Dili Temel Seviye
İşaret Dili nedir ?
Günümüzde çoğu insanın bilmediği ancak Osmanlı Devleti'nden bu yana süre gelen işaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir.
Ancak bu, işaret dilinin bir grameri olmadığı anlamına gelmez. Sanılanın aksine, işaret dilinin de sözlü diller gibi bir grameri vardır ve bu dilin basit bir yapısı yoktur. Ayrıca her ülkenin işaret dili aynı değildir. Dünyada 110 dan fazla işaret dili vardır.
İnsanlar doğduğu andan yaşam bitimine kadar olan süreçte iletişim içindedirler. Sağır bireylerin doğal iletişim aracı olan işaret dili ülkemizde uzun yıllar ihmal edilmiş hatta 1950’li yıllarda sağır ve dilsiz okullarında işaret dili kullanılması yasaklanmıştır. Sonraki yıllarda sağırlar okulu veya işitme engelliler okulu adlarıyla açılan öğretim kurumlarında da işaret dili kullanımı yasağı sürdürülmüştür. Bu yasaklanmanın temelinde işitme engellilerin sözel dille eğitiminin gerekli olduğu ve bir kolaycılık olarak görülen işaret dilinin konuşma eğitimini engelleyeceği düşüncesi yatmaktadır. sağır bireylerin konuşturulması gibi iyi niyetli bir düşünceyle işaret dilinin yasaklanması Türkiye’de işaret dili eğitimi ve öğretimini dünya ülkeleri arasında altmış yıl geri bıraktığı gibi, Türk işaret dili üzerine bilimsel araştırmaların da neredeyse hiç başlatılamaması gibi bir olumsuzluğa yol açmıştır. Bu yasaklanma 14 Nisan 2006 günlü Resmi Gazete’de yayımlanan Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulamasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin yönetmelik yürürlüğe girmiş ve yasaklanma kaldırılmıştır.
Eğitimin Amacı ;
Meslekieğitim.net ailesi olarak Temel Seviye İşaret Dili Eğitimi ile sağır bireylerle iletişim kurma yetilerini geliştirme, katılımcılarımızın kamu ve özel sektörde istihdam şansını arttıracak bir şekilde meslek edinmesine basamak sağlamaktır.
Kimler İşaret Dili Eğitimi Alabilir ?
- İşaret dilini öğrenmek isteyenler.
- İşaret dilini meslek edinerek kariyer hedefi yapmayı planlayanlar,
- Sağır bireylerle iletişime geçmek ve bu alanda çalışmalar yapmak isteyen herkes İşaret Dili Temel Eğitimini alabilirler.
Kayıt İçin Neler Gerekli ?
Eğitime kayıt olmak İçin gerekli evraklar:
- Kimlik fotokopisi
- Diploma fotokopisi
Kursunuzu, e-devlet kapısından sorgulanabilir üniversite onaylı olacak şekilde tercih edebilirsiniz.
Participar do Curso/Treinamento
Acesso aos detalhes do curso
- Havva Çevikbaş
Editörün notu;
Değerli kursiyerimiz, eğitim programlarımızda sizin kişisel gelişiminize, değer verdiğimizi bilmenizi isteriz. Biz eğitim sürecini tamamlamayan kullanıcılarımıza sertifika vermiyoruz. Ayrıca satın almak istediğiniz eğitimin doğru kuruluş tarafından sertifikandırılmasının öneminin farkındayız. Günde yüzlerce kişinin farklı firmalardan eğitim sürecini tamamlamadan satın aldıkları sertifikalarının iptal edildiğine şahitlik ediyor ve bu durumdan hüzün duyuyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç duyduğunuz sertifikanızın daha sonra iptal edilmemesi için eğitimi olmayan sertifika programlarına hayır deyiniz.Kurumumuzca verilen hiç bir eğitim ya da sertifika iş garantisi vermez.
Aşağıdaki sertifika kursiyerimizden izin alınarak paylaşılmaktadır, e-Devlet aracılığı ile sorgulayarak geçerliliğini kontrol edebilirsiniz.
Sertifika tercümanlık hizmeti alınabilir anlaşmalı olduğumuz Antalya Aspendos Tercümanlık tarafından 500 TL hizmet bedeli karşılığında sağlanabilmektedir. Noter onayı gereken tercümanlık hizmeti çeviri ile beraber 1500 TL hizmet bedeli karşılığında sağlanabilmektedir.
Çeviri hizmeti fiyatları temsilidir değişiklik gösterebilir, fikir amaçlı sunulmuştur. Detaylı fiyat için lütfen bilgi alınız.
- Modül 2 Okul ve Eğitim İşaretleri.mp4
16 Momento
- Modül 3 - Gıda ve Giyim İşaretleri.MP4
16 Momento